Mieren bestrijden onder tegels

      Reacties uitgeschakeld voor Mieren bestrijden onder tegels

Heb je last van mieren onder de tegels in je tuin? Door de vele gangen en ondergrondse bouwwerken van de mieren kan het voorkomen dat tegels scheef komen te liggen of zelfs het hele terras verzakt. Mieren bestrijden onder tegels is dan noodzakelijk om meer schade te voorkomen.

Mieren zijn erg nuttige insecten voor jouw tuin, het liefst wil je ze dan ook niet meteen doden. Daarom geven wij hier drie tips om op een diervriendelijke manier de mieren te bestrijden. Met onderstaande tips kan je proberen om diervriendelijk de mieren onder de tegels te bestrijden. Werkt dit niet? Dan is het noodzakelijk om gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen.

Mieren bestrijden onder tegelsmieren bestrijden onder tegels

Over het algemeen heb je weinig last van een mierennest in je tuin. Op het moment dat je terras begint verzakken omdat er een mierennest onder zit is dat erg vervelend. Het is dan ook belangrijk om ernaar te kijken en vervolgens te bestrijden. Wij adviseren om eerst onderstaande drie diervriendelijke tips toe te passen.

Tip 1: Gebruik koffiedik

Verzamel voldoende koffiedik en meng er wat aarde door heen. Mieren hebben een hekel aan koffieprut. Verspreid het koffieprut vervolgens op de plekken waar je de mieren vandaan wilt houden. Bijvoorbeeld voor of in de opening onder de tegels.

Tip 2: Koper

Waarschijnlijk heb je er vast wel eens van gehoord: mieren houden niet van koper. Hier kan je goed gebruik van maken door koperen muntstukken op de vaste route of bij de ingang van het mierennest te leggen. Ook kan je koperdraad om de rand van het terras spannen, er zullen weinig tot geen mieren overheen lopen. Met deze methode houd je ze uit de buurt van jouw tegels.

Tip 3: Vermijd zoetigheid

Mieren houden van zoetigheid. Vermijd zoetigheid in jouw tuin om mieren te voorkomen. Heb je bijvoorbeeld jam gemorst terwijl je buiten aan het eten was? Ruim de jam op en spoel de plek af met water. Zo voorkom je dat je een mierenkolonie aantrekt met zoetigheid.

Effectief mieren bestrijden onder tegels

Bovenstaande tips kan je direct toepassen om mieren onder je tegels te voorkomen of te bestrijden. Echter is het gebruiken van chemische bestrijdingsmiddelen vele malen effectiever. Neem bijvoorbeeld mierenlokdoosjes, mierenpoeder, mierenkorrels of mierenspray. Al deze middelen zorgen ervoor dat je binnen no-time van de mierenplaag af bent. Onze experts, van Mierenverdelgen.nl, adviseren deze middelen voor het bestrijden van mieren onder tegels.