Mieren in gazon

Mieren in gazon? Dat is een probleem! In dit artikel behandel ik een paar goede tips om van mieren in het gazon af te komen.

Mieren bestrijden in gazon met koffiemieren in gazon

Met behulp van koffie kan je redelijk makkelijk mieren in het gazon bestrijden. Dit is een goede manier om op een natuurlijke manier van mieren af te komen in het gazon, zonder je gazon te beschadigen. Dit in tegenstelling tot het gebruik van pesticiden. Aan koffie kan je ook veel makkelijker komen dan aan dit soort gif, waarschijnlijk heb je nog wel ergens een pak liggen in de keukenkast! Echter is koffie een snelle aanpak. Wil je echt van de mierenplaag afkomen? Bestel dan HG Mierenkorrels bij Bol.com, morgen in huis voor effectieve bestrijding van een mierenplaag.

Toch met koffie proberen?

Stap 1
De eerste stap om de strijd met de mieren aan te gaan met koffie is het lokaliseren en markeren van de mieren. Het is belangrijk om dit te doen nadat uw gazon is gemaaid. Je kan de mierenhopen) bijvoorbeeld markeren met een satéprikker, deze kan je kopen bij de lokale supermarkt voor één euro. Loop een rondje door de tuin en prik er op los. Je hebt dan beter zicht waar de mieren allemaal in je tuin zitten, zodat je nu makkelijker aan de slag kan met het verdelgen van de mieren.

Stap 2
Als je koffie drinkt is het simpel; spaar gewoon de koffiefilters op totdat je er genoeg hebt. Anders even de buren of een familielid vragen. Zorg wel dat je het goed afgedekt houdt, anders komen er weer andere beestjes op af.

Mieren verdelgen, het leuke werk
Als je genoeg koffiedik hebt gespaard kunnen we de mieren in gazon eens aanpakken. Voeg water aan de koffiedik toe en maak er een lekker dik soepje van. Als je wilt kan je ook nog cayennepeper toevoegen om het brouwsel des onheils nog iets scherper te maken.

Stap 3
Het speciale koffiesoepje kun je nu gaan gebruiken. Om de mieren in uw gazon effectief te verdelgen kun je het beste ‘s nachts aan de slag gaan, daarom was het nodig om met satéprikkers de mieren te markeren. Giet de koffiedik neer waar je eerder de satéprikkers hebt gestoken. Hoe groter de mierenhoop hoe meer koffiedik je erop moet gooien.

Ervaren dat koffie maar tijdelijk werkt?
Dan raden we je nogmaals de HG Mierenkorrels aan bij Bol.com. Perfect middeltje voor het bestrijden van mieren in het gazon, het werkt namelijk snel en effectief. Wacht niet langer en bestel direct!