mieren in huis

Mieren in huis is niet fijn om te hebben. Ze bouwen nesten en hele kolonies nemen het huis over! Hoewel mieren erg nuttig kunnen zijn in de zin van dat ze andere insecten zoals motten en spinnen verjagen kunnen ze ook erg vervelend worden.
Bij mieren in huis is het noodzakelijk om actie te ondernemen. Niet alleen omdat ze irritant zijn, maar ook omdat ze houtmieren kunnen aantrekken. Het verdelgen van mieren binnenshuis is geen gemakkelijke taak. Soms is het zelfs nodig om een verdelger in te schakelen, maar meestal kan het wel met huishoudmiddelen of een paar goedkope producten.

Mieren in huis verdelgen

De eerste stap is om hun voedselbronnen te elimineren. Ze komen namelijk op etenswaren af. Het is dus belangrijk dat er geen kruimels op de grond liggen of dat er etenswaren geopend zijn. Oftewel een flinke schoonmaakbeurt kan goed helpen, en zorg daarna ook dat het schoon blijft.

Mierenbestrijdingsmiddel dat je (misschien) al in huis hebt
Mieren hebben een goed reukvermogen, dus wellicht hebben je er wat aan om te weten dat ze niet van de geur van pepermunt, kurkuma poeder, kaneel, vaseline, citrus olie en babypoeder houden. Deze geuren zullen helpen als natuurlijke barrières om de mieren bevolking af te schrikken van hun uitstapje naar jouw huis!

Na geur komt hun eetlust. Mieren eten erop los, maar er zijn bepaalde dingen die ze niet kunnen verteren. Zoals maïsmeel en andere poeders. Dit kunnen ze niet goed verteren en kan dan leiden tot hun dood.

Mieren in huis, de echte en meest effectieve bestrijdingsmiddelen
Naast deze natuurlijke methoden zijn er vele chemicaliën op de markt die efficiënt werken om de mierenkolonie of het mierennest te verdelgen.  Zoals bijvoorbeeld deze simpele mierenlokdoos. Naast mierenlokdoosjes heb je ook nog mierenspray en mierenkorrels. Al deze bestrijdingsmiddelen zijn effectiever dan de hierboven genoemde huishoudelijke producten om mieren te bestrijden. Last van een mierenplaag in huis? Wij hebben goede ervaringen met onderstaande producten. Te bestellen bij Bol.com. Vandaag besteld, morgen bestrijdt.