Mieren verdrijven doe je zo!

      Reacties uitgeschakeld voor Mieren verdrijven doe je zo!

Heb jij last van mieren in huis? Dan hebben de mieren hun weg naar binnen duidelijk gevonden. Geen reden voor paniek. Je kan mieren namelijk ook verdrijven uit je huis. Dit kan je het beste zo snel mogelijk doen. Zie je de eerste mier in huis lopen? Begin direct met het verdrijven van de mieren. Doe je dit niet? Dan zit er niets anders op dan het verdelgen van de mieren. Lees onderstaande tips hoe je mieren kan verdrijven uit huis.

Mieren verdrijven op een natuurlijke manier

Het verdrijven van mieren kan heel gemakkelijk met natuurlijke middelen. Er is geen chemisch bestrijdingsmiddel nodig om de mieren voorgoed uit je huis te verdrijven. De zwarte beestjes kan je verdrijven door een andere geur, die ze vervelend vinden, in de looppaden aan te brengen. Er zijn van nature een hoop geuren waar mieren niet van houden en waarmee je ze kan verdrijven. Hieronder hebben wij een aantal manieren verzameld.

Azijn met water

Mieren laten een geur achter in de looppaden, zo weten andere mieren waar ze naartoe moeten. Deze mierengeur kan je gemakkelijk laten verdwijnen. Bijvoorbeeld met azijn met water. Doe dit in een plantenspray en bespray de looppaden van de mieren om ze te verdrijven. Doordat ze de geur van collegamieren niet meer ruiken zullen ze weggaan.


Krijt of babypoeder

In krijg en babypoeder zit een bepaalde stof waar mieren niet van houden. Door dit te gebruiken op plaatsen waar de mieren naar binnen komen, zullen ze in vervolg wegblijven. Strooi wat babypoeder of teken een dikke streep met krijt voor de ingang waar de mieren de weg naar binnen vinden.

Koffiedik

Waarschijnlijk heb je er vast al wel eens van gehoord: mieren blijven weg van koffiedik. Door koffiedik te gebruiken om de looppaden van de mieren te blokkeren zal je direct merken dat de mieren niet meer naar binnen komen.

Koper

De looppaden kan je ook blokkeren met koperen muntjes of een koperdraadje. Mieren zullen hierdoor bij je huis wegblijven.

Kruiden en specerijen

Er zijn veel kruiden en specerijen die een sterke geur hebben. Mieren hebben een hekel aan veel geuren, zoals: kaneel, peper, lavendel, basilicum, munt, salie, nootmuskaat en kruidnagel. Meng de kruiden met water en leg dit bij de ingang waar de mieren naar binnen komen.