Mierenbeet behandelen en voorkomen

      Reacties uitgeschakeld voor Mierenbeet behandelen en voorkomen

De kans op een mierenbeet is vooral in de zomer zeker aanwezig. Vooral als je veel buiten bent tijdens mooie zomerdagen of last hebt van een mierenplaag. In dit blog geven wij informatie over een mierenbeet. Wat zijn de symptomen? Hoe kan je een (rode) mierenbeet behandelen? En kan je voorkomen dat je gebeten wordt door een mier?

Normale mierenbeet symptomen

Een mierenbeet van een normale mier is niet gevaarlijk, dat wilt natuurlijk niet zeggen dat het fijn is. Een beet van een mier kan zelf erg vervelend zijn. Op het moment van de beet voel je vaak niets. Pas later komen er rode vlekjes op je huid die erg kunnen gaan jeuken. Bij de meeste mensen doen deze rode plekjes geen zeer en worden ze ook niet groter. Ben je allergisch voor mierenbeten? Dan kan het leiden tot pijn, zwellingen en extreme jeuk.

Rode mierenbeet symptomenrode mierenbeet

In tegenstelling tot een normale mier zijn rode mieren agressiever. Bij het steken spuiten ze gif in de huid. Dit gif veroorzaakt stekende of brandende pijn. Wordt je vaker gebeten? Dan kan dit een allergische reactie veroorzaken. Is dit het geval? Schakel dan zo snel mogelijk medische hulp in. Na de beet wordt de plek rood en zwelt deze op. Probeer om nooit te krabben. Krabben zorgt er namelijk voor dat het gif onder de huid verspreid, hierdoor is de kans aanwezig dat de zwellingen groter worden.

Behandeling

Behandelen van een beet is erg lastig. Wat je altijd kan doen is het koelen van de plek, dit voorkomt zwelling en verzacht de pijn. Er zijn eigenlijk geen producten te vinden die je kan gebruiken. Echter werkt Tea Tree olie vaak wel verkoelend tegen een mierenbeet. Heb je erg last van de beet? Dan raden we aan om deze olie te gebruiken.