Ongedierte bestrijden met huismiddelen

      Reacties uitgeschakeld voor Ongedierte bestrijden met huismiddelen

Heb je last van ongedierte in huis? Hoewel chemische pesticide zeer effectief is, is het niet de enige manier om thuis met insecten en ongedierte om te gaan. Chemische pesticide in huis is schadelijk voor de gezondheid van jou, jouw gezin en ook de huisdieren. Natuurlijke huismiddeltjes kunnen net zo effectief zijn als de insectenplaag in een vroeg genoeg stadium wordt aangepakt. Het enige dat nodig is, zijn enkele veel voorkomende huishoudelijke ingrediƫnten. Hier zijn er enkele huismiddeltjes opgesomd, die je kunt gebruiken om ongedierte te bestrijden.

  1. Muggenspray

Heb je last van muggen? Probeer dan zelf deze natuurlijke muggenspray te maken. Meng citronellaolie, kruidnagel, tijm en kattenkruid in water en plaats deze op je huid. Hiermee kun je muggen tegengaan. DEET-middeltjes bevatten ook pesticiden die schadelijk kunnen zijn. Het mag gebruik worden, maar een natuurlijk huidmiddeltje uitproberen doet geen kwaad.

  1. Knoflook-Munt Insectenspray

Voor ongediertebestrijding, probeer deze mengsel van knoflook-muntspray te bereiden. Neem gewoon wat muntblaadjes en knoflookteentjes en meng ze in een keukenmachine, voeg dan een beetje cayennepeper en een druppel afwasmiddel toe. Breng het hele brouwsel aan de kook en laat het een nacht rusten. Zeef het in een spuitfles en bespuit je plantjes en bloemen met dit wondermiddel.

  1. Koffiedik

Beestjes en ongedierte houden niet van je koffie zoals jij – ze haten het zelfs. Voor mieren en andere insecten zijn koffiedik fataal. Plaats het koffiedik op gebieden rond het huis, waar je denkt dat de woonplaats is van de van de insecten. De zwerfkat kan middels koffiedik ook afstand gehouden worden. De gerecycleerd koffiedik moet je op de plekken zetten, waar de kat zijn behoefte doet. De sterke koffiegeur houdt insecten en katten op afstand. Wanneer je ook last hebt van muggen, bijen en wespen kun je gedroogde koffiedik in de tuin verbranden, deze geur vinden ze absoluut niet lekker.

  1. Azijn

Insecten als vliegen, muskieten en fruitvliegen houden niet van knoflook en azijn. Voor de fruitvliegjesval heb je een fles of ander soort container met een schudbeker of trechtervormige bovenkant nodig, zodat vliegen erin kunnen komen, maar niet eruit. Vul de bodem van de fles met appelazijn of azijn en gehakte stukjes appel. Maak een sterke mix en na een tijdje heb je honderden vliegen gevangen in de fles.

  1. Spray tegen bedwantsen

Voor je eigen bedwantsen spray, probeer kruidnagel, eucalyptus, lavendel, pepermunt of rozemarijnolie te mengen in een spuitfles water en gebruik het om je bed licht te besproeien. Bedwantsen houden niet van deze geuren. Voor extra ongediertebestrijding, probeer een mengsel van basilicum en citroengras ook vlooien en luizen af te weren.

Meer dan een huismiddel nodig?

Help het huismiddel niet, dan wil dat zeggen dat je met een plaag te maken. Je hebt de insecten niet meteen aangepakt, waardoor je professionele hulp nodig hebt. Bel de bestrijdingsservice meteen voor hulp, want de schade kan groter worden dan je denkt. Van hun kun je de beste adviezen krijgen en zij helpen jou het probleem effectief aan te pakken. Bekijk de website voor meer informatie.