Vliegende mieren bestrijden

      Reacties uitgeschakeld voor Vliegende mieren bestrijden

In de zomer is de kans aanwezig dat je overlast ervaart van vliegende mieren. Het bestrijden van vliegende mieren is zo makkelijk nog niet, Daarom hebben wij een aantal tips voor je verzameld in dit artikel.

Wat zijn vliegende mieren?

Voordat je ze gaat bestrijden is het belangrijk om de vliegende mier te herkennen. Wat zijn nou eigenlijk vliegende mieren? Dit zijn mieren die een paar keer per jaar hun vleugels uitslaan als het mooi weer is. Grote kolonies kunnen grote afstanden afleggen, hierbij gaan ze op zoek naar nieuwe partners om te kunnen paren en een nieuwe kolonie te ontwikkelen. Zodra de mierenkoningin haar partner heeft gevonden neemt de kracht in haar vleugels af en vallen ze terug op de grond. De paring zal op de grond beginnen, hierbij zal het mannetje snel afsterven.

Vliegende mieren bestrijden in huis

Er zijn meerdere bestrijdingsmiddelen om effectief vliegende mieren te bestrijden in huis. Neem bijvoorbeeld: mierenkorrels, mierenspray, mierenlokdoosjes of mierenpoeder. Allemaal effectieve bestrijdingsmiddelen om overlast van de mieren tegen te gaan. Ga serieus met het mierenprobleem om. Simpelweg in het rond slaan met een krant is natuurlijk geen oplossing voor het probleem. Vooral deze mierenspray bij Bol.com is zeer effectief voor vliegende mieren.

Vliegende mieren buiten bestrijden

Wanneer je last hebt van vliegende mieren in je tuin is het belangrijk om een ronde in de tuin te maken. Zoek naar een of meerdere mierenhopen. Vind je een mierennest? Kies er dan voor om dit probleem serieus aan te pakken met een van deze producten tegen mieren.

Op het moment dat je de mierenhoop laat voor wat het is, zal je in de toekomst nog meer overlast ervaren van deze mierenkolonie. Met mierenspray kan je effectief de vliegende mieren en de mierenhoop bestrijden. Kijk er wel even naar of de spray biologisch en milieuvriendelijk is. Je wilt natuurlijk niet dat vele bloemen en planten beschadigd raken door de spray.