Zout tegen mieren

      Reacties uitgeschakeld voor Zout tegen mieren

Heb je last van mieren? Vroeg je je af of zout tegen mieren werkt? In dit artikel gaan we het hebben over mieren bestrijden met zout. Hoe effectief is zout? En wat zijn effectievere methodes? Lees verder voor meer informatie.

Mierennest bestrijden; waarom?

Waarschijnlijk kom je overal mieren tegen. Zowel in de tuin als binnen in huis. Je denkt misschien dat dit een groot gedeelte van de mierenkolonie is, echter is dit niet het geval. De zichtbare mieren zijn de werkers van de kolonie. Zij zijn verantwoordelijk voor het vinden van voedsel om de andere mieren in het nest te voeden. Er zijn dus nog veel meer mieren als dat je denkt.

Het is dus noodzakelijk om een mierennest zo snel mogelijk te bestrijden met effectieve producten. Wanneer je de lopende mieren gaat doden zal je er niks mee opschieten. Het werk van deze werkers wordt dan overgenomen door andere mieren. Bestrijd het probleem bij de bron: het mierennest. Maak gebruik van professionele bestrijdingsmiddelen en los het probleem voorgoed op.

Werkt zout tegen mieren?zout tegen mieren

Het antwoord op deze vraag is simpel: ja, zout werkt tegen mieren. Is het effectief? Nee, zeker niet. Er zijn veel producten als mierenpoeder, mierenkorrels, mierenspray en mierenlokdoosjes die veel effectiever zijn. Voor ongeveer 10 euro koop je bestrijdingsmiddelen die het mierennest snel en effectief bestrijden. Ons advies zal zijn om niet zelf aan de slag te gaan met zout. Wil je het toch proberen omdat je niks anders in huis hebt? Dan hebben wij het bestrijden van mieren met zout hieronder stap voor stap uitgelegd.

Mieren bestrijden met zout

Voordat je begint met het strooien van zout is het noodzakelijk om een aantal voorbereidingen te treffen om enigszins effectief de mieren te verdelgen. Allereerst is het belangrijk om de werkmieren te observeren. Wat zijn de looppaden van deze werkers? Waar lopen ze naartoe? En waar zit het mierennest? Het probleem bij de bron aanpakken werkt altijd het meest effectief. Wanneer je het mierennest hebt gevonden kan je beginnen met het strooien van zout op de looppaden. De werkers nemen het zout mee naar binnen wat de kolonie zal bestrijden. Deze methode zal je meerdere keren moeten herhalen om de mierenplaag effectief te bestrijden.

Professionele bestrijdingsmiddelen

Wil je zo snel mogelijk van de mierenplaag af? En wil je ze effectief bestrijden? Dan is het aangeraden om te kiezen voor bestrijdingsmiddelen als mierenpoeder, mierenspray, mierenkorrels of mierenlokdoosjes. Al deze producten zijn diervriendelijker als zout en daarnaast vele malen effectiever.